Fejlesztőház a kis Mazsolákért

Mi az a Mazsola Fejlesztés?

1 sima 2 fordított gyermek anyukájaként számtalan terápiát kipróbáltam az elmúlt 8 év alatt.

Te is rengeteg nézőponttal találkoztál?

  • Van aki azt mondta vigyem a gyermeket minél több helyre, többféle fejlesztésre, mert az a jó, ha minél többféle inger éri.
  • Van aki azt tanácsolta, hogy isten ments, válasszunk ki 1-2 -féle terápiát és ne hurcoljuk össze-vissza, mert az nem tesz jót neki.
  • Végül én a szokásos utat választottam és próbáltam elsősorban a megérzéseimre hallgatni.

Azok pedig azt súgták, hogy próbáljak ki mindent, ami szembe jön és szimpatikus. Ezekből csipegessem ki azokat az elemeket, amelyek működnek a gyerekeimnél.Ebből gyúrtam össze azt a fejlesztési programot, amit nemes egyszerűséggel

Mazsola Fejlesztés-nek neveztem el.

Mazsola Kuckó Fejlesztőház

Ez alapvetően egy konduktorok által végzett egyénre szabott, komplex fejlesztés megspékelve egy két extrával, mint aromaterápia, zeneterápia, hangtálas relaxáció.

Azért tettem le a voksomat a konduktorok mellett, mert

  • – azt gondolom ők rendelkeznek a legkomplexebb tudással vagy rálátással a fejlesztési lehetőségek tekintetében,
  • – ugyanakkor kellőképpen nyitottak a hagyományos konduktív pedagógiai módszer kiegészítésére egyéb alternatív terápiákkal.

Konduktor a fejlesztőházban

A Mazsola Fejlesztés során odafigyelünk az apró részletekre is

például a foglalkozás kezdetén már a bemelegítő masszázsnál a gyermek igényeinek megfelelő masszázsolajat vagy krémet használunk a masszázshoz. A masszázs alatt mindig az adott gyermeknek és célnak megfelelő illóolajat párologtatjuk, a legtisztább olajakból. 

Szintén egy ilyen apró plusz még a masszázs alatt a tudatosan összeállított zene lejátszása, melyet egy kedves zeneterapeuta kollégánk állított össze. Ezt is egyénre szabva választjuk ki, attól függően, hogy milyen stílusú zenét kedvel a gyermek illetve milyen területeket szeretnénk vele stimulálni vagy éppen nyugtatni.

Fejlesztőház

Ezután következik a klasszikus konduktív rész, vagyis a játékos, mondókázós mozgásfejlesztés.A mozgás program tartalmazza a kis- és nagymozgások fejlesztését, egyensúly fejlesztést, szenzoros fejlesztést, kognitív fejlesztést, finommotorika, önállóság, téri orientáció, figyelem, feladattudat fejlesztését. A szenzoros fejlesztés egy része a szenzoros sószobában történik. A foglalkozás záróakkordjaként pedig egy hangtálas relaxációval zárul a program.

 Mindez családias környezetben, elektroszmog mentes helyen.  

Találjátok meg ti is a saját  utatokat!

Gyertek el hozzánk, és megmutatjuk milyen a mienk!

Hívj a +302518515-ös telefonszámon.

Írj e-mailt a kismazsolak@gmail.com e-mailcímre.

Vagy keress minket a facebookon ide kattintva.